Transplantoux

In 2008 beklom het transplantatiecentrum UZ Leuven voor de eerste keer met enkele getransplanteerden de Mont Ventoux. Daarvoor werd in zee gegaan met het Sporta-evenment ‘Ventourist/Ventousiast’. Inmiddels begeleiden artsen, paramedici en andere enthousiastelingen uit de transplantatiewereld de patiënten al enkele jaren op deze tocht.

Deelnemen is hierbij belangrijker dan winnen. Alles gebeurt ‘in de mate van het mogelijke’. Want niet elke getransplanteerde kan, wil of hoeft een topsporter te worden. Niet alleen de beklimming van de Mont Ventoux staat in de schijnwerpers bij het project Transplantoux. Dit evenement wil ook de drempel om te sporten en gezond te bewegen verlagen. Zo gezond mogelijk leven is ook een mooi eerbetoon aan de donor en zijn familie.

‘Transplantoux’ is een project van het Transplantoux fonds. Dit fonds …

  • organiseert positieve sensibiliseringsacties rond orgaantransplantatie.
  • motiveert getransplanteerden om gezond te bewegen en te sporten. Een orgaan in conditie is een mooi eerbetoon aan de donor en zijn familie.
  • stimuleert multidisciplinair wetenschappelijk onderzoek om de langetermijnresultaten van orgaantransplantatie te verbeteren. 

www.transplantoux.be